Sådan opbevarer du dit cashmere tøj

Vil du gerne forlænge levetiden på dit cashmere tøj? Så er det vigtigt, at du både ved, hvordan du vasker cashmere tøj korrekt og opbevarer det bedst muligt. Måske tænker du, at det ikke gør den store forskel, om du hænger dit cashmere tøj op på bøjler eller opbevarer det i skuffer – men det kan faktisk betyde meget for udseendet og kvaliteten på dit tøj, hvordan du opbevarer det.  

Her hos Beta Studios går vi op i at skabe tidløst design i den absolutte højeste kvalitet, så vores cashmere tøj kan gå i arv og nydes af flere generationer. Vi bruger kun OEKO-TEX-certificeret cashmereuld fra Indre Mongoliet i den bedste kvalitet. Det er vores mål, at vores elegante cashmere bluser og sæt vil vare dig hele livet – og det kræver, at du ved, hvordan du opbevarer det korrekt.

Undgå at hænge dit cashmere tøj på bøjler

Det kan måske være fristende at hænge dine flotte cashmere bluser og trøjer på bøjler for hurtigt at kunne hive dem frem en kølig vintermorgen. Men hvis bluser og trøjer, der er lavet af cashmere, hænger for længe på bøjler, vil stoffet give sig og strække sig. Det betyder, at blusen mister sin form og facon, og den falder ikke lige så flot på din krop.

Cashmere er lavet af lange og tynde uldfibre, og derfor skal man passe på ikke at vride, hive og strække for meget i stoffet. Den bedste måde at opbevare cashmere tøj på er derfor at lægge det fladt sammen i et skab eller skuffer.

Beskyt dit cashmere tøj mod møl

Er der noget værre end at opdage, at der er gået møl i det tøj, man har set frem til at skulle have på? Når det kommer til vores luksuriøse cashmere tøj, kan det i særdeleshed betale sig at holde klædeskabet fri for møl, så dit cashmere tøj kan holde år efter år. Den bløde uld er nemlig ikke kun luksuriøs for os mennesker, men den er særligt lækker for sultne møl.

Sved og snavs er noget af det, der tiltrækker møl – og når de går i tøjet, kan det give huller og ødelagt tøj. Derfor kan det være en idé at opbevare dit cashmere tøj i en pose, hvor møllene ikke kan komme ind. En pose med lavendelduft eller et stykke cedertræ, der er slebet en smule, kan også være uundværligt, når dit cashmere tøj får lov at ligge i længere tid. Duften vil nemlig skræmme møl væk, som ellers har gode forudsætninger for at mæske sig i dit cashmere.

Undgå at opbevare cashmere tøj i direkte sollys

For at undgå misfarvninger bør du ikke opbevare dit cashmere tøj i direkte sollys. Det gælder både, når du tørrer dit tøj udendørs, og når du efterfølgende skal lægge tøjet væk. Det bedste er derfor at opbevare dit cashmere tøj et køligt og tørt sted som et skab eller skuffer.

Du bør også holde dit cashmere tøj væk fra varmekilder, når du hænger tøjet til tørre. Brug ikke føntørreren, radiatoren eller gulvvarmen for at tørre tøjet hurtigere. Det ville kunne ses på dit cashmere tøj, der kan miste formen og få grimme folder.

Luft dit cashmere tøj jævnligt

I vores øjne varer cashmere sæsonen hele året, for du kan både bruge en blød cashmere trøje en frisk forårsmorgen, en sensommeraften og til at tilføje elegance til et vinteroutfit. Cashmere vil nemlig regulere sig efter din kropsvarme, så du hverken sveder eller fryser.

Hvis du alligevel beslutter dig for at pakke noget af dit cashmere tøj ned i længere tid, er det vigtigt, at du vasker det først og venter, til det er helt tørt, før du pakker det ned. Og lad det ikke ligge og samle støv – det kan nemlig tiltrække møl. Tag gerne dit cashmere tøj frem af og til for at lufte det, så du er sikker på, at der ikke er gået møl i tøjet.

Slip for fnuller på cashmere tøj

Hvis du oplever, at din cashmere bluse fnugger, er der flere måder at håndtere dette på: Enten kan du pille fnulleret af med fingrene, eller du kan bruge en fnugfjerner eller uldkam. Pas dog på, at du ikke kommer til at skære hul i trøjen med en fnugfjerner, der bruger små knive til at skære fibrene over. Det mest skånsomme er at fjerne fnuggene manuelt.